OM AFFÄRSJURIDIK

JURIDISKA RÅD FÖR FÖRETAGARE

Därför bör du välja en advokat från Malmö

Ska du välja en advokat, välj en från Malmö. Stadens jurister har mycket gott anseende och stor vana att hantera en rad olika typer av ärenden med framgång.

Malmö är minst sagt en mångkulturell stad. Befolkningen överstiger 330 000 invånare, och bland dessa ingår över 170 olika nationaliteter. Detta kan vara en av anledningarna till att staden har en stark ekonomi, med fokus på kunskapsintensiva branscher som IT, life science och hållbarhet.

Inte minst finns starka kort inom området juridik inom näringslivet i Malm. Advokaterna i staden är enligt vissa källor välkända för sin höga kompetens och uppmärksamhet på detaljer när det kommer till juridiskt arbete. De flesta malmöitiska advokatbyråer har dessutom en bred kundbas, som inkluderar såväl företag som privatpersoner.

Välj en advokat på rätt sidan om bron

Du som funderar på om du ska anlita en advokatfirma i Malmö eller i Köpenhamn, har alltså all anledning att välja Malmö. Även om Köpenhamn är en huvudstad erbjuder Malmö minst lika stor kompetens inom alla områden av juridiken. Brottmål eller affärsjuridiska ärenden spelar ingen roll, Malmös jurister täcker alla baser.

En geografisk faktor som närheten till Köpenhamn kan faktiskt vara del i varför Malmö blivit en så framgångsrik stad. Många svenskar väljer att flytta till Malmö för att få en doft av kontinenten, och upplever livet i staden som mer internationellt (och alltså spännande) än i till exempel Borås eller Umeå. Det är inte ovanligt att advokater får en rejäl skjuts i karriären efter en flytt till Malmö, vilket gagnar inte bara dem själva utan även deras klienter. Bredare erfarenheter ger större kompetens, och kanske är det därför som jurister i Malmö har fått så gott renommé.

20 Jun 2023