OM AFFÄRSJURIDIK

JURIDISKA RÅD FÖR FÖRETAGARE

Arvsrätt – det är viktigt att förstå den rätt

Många känner inte till hur svensk arvsrätt egentligen fungerar. Därför är det viktigt att man tar kontakt med en jurist som kan förklara så att det inte blir fel för de efterlevande.

Arv och testamenten är det många som inte vill tänka på utan skjuter upp så länge det går. Att ta kontakt med en erfaren jurist som arbetar med arvs- och familjerätt är ändå en bra idé. Då får man koll på vad som gäller och man behöver inte tänka på det mer.

Om man inte riktigt vet hur man ska göra med det man kommer att lämna efter sig, så får man många bra och insiktsfulla råd om svensk arvsrätt av en advokat. De blir tyvärr många missförstånd annars och det kan bli konflikter mellan släktingar när det är dags för en bodelning.

Man vill göra det bra för sina närmaste med arvsrätten

Det är inte alltid som sunt förnuft gäller när det kommer till svensk arvsrätt. Man tar kanske till exempel för givet att man får bo kvar i en gemensam bostadsrättslägenhet eller villa om ens sambo går bort. Har man inte skriftligen talat om vad som gäller så kan det tyvärr bli att partnern blir tvungen att flytta ut. Därför är det viktigt att se till att man känner till alla regler så att ingen hamnar i svårigheter. Det finns många liknande frågor kring vad som händer vid en bodelning och ett arvskifte som en erfaren advokat kan hjälpa till att reda ut.

15 Dec 2021