OM AFFÄRSJURIDIK

JURIDISKA RÅD FÖR FÖRETAGARE

Ett yrke som följer lagens ord

Vardagen för en advokat inom brottmål är inte som den ser ut i filmer och tv-serier. Istället är det hårt arbete med stora mängder fakta som ska läsas in. Och kontrolleras mot lagens ord.

Arbetet som advokat är inget som går att hoppa på direkt efter gymnasiet. Det är en lång utbildning som även kräver rejäl erfarenhet och noggrannhet för att kunna utföras bra. Och det är en utbildning som egentligen aldrig tar slut. För precis som flera andra yrken så är yrket som brottmålsadvokat något som hela tiden måste underhållas. Det kommer då och då nya lagar och nya prejudicerande fall som skapar riktlinjer inom området. Eftersom det är en brottmålsadvokats jobb att följa alla lagar och regler, så kan det vara mycket att hålla sig uppdaterad om.

Hjälpas åt för bästa resultat

De två advokaterna som slänger vassa ord åt varandra och som skapar stor dramatik i rätten, är mer en fiktiv syn på advokatens arbete än hur det ser ut i verkligheten. För även om advokaterna kan ha helt motsatt agenda så finns det en stor respekt mellan alla yrkets utövare. Det är advokatens plikt att följa sin klients intressen, även om lagen alltid ligger i grunden. Men det går ändå att tolka händelser på olika sätt, eller så kanske klienten inte är ärlig med vad som hänt. För att reda ut allt finns det därför advokater för respektive sida. Det finns dessutom de som slutligen kommer fram till ett beslut gällande åtgärder för det som skett. Läs mer om brottmålsadvokater på denna hemsida: brottmålsadvokathelsingborg.se

28 Apr 2021