OM AFFÄRSJURIDIK

JURIDISKA RÅD FÖR FÖRETAGARE

Hjälp vid misstanke om narkotikabrott

Hamnat i klammeri med rättvisan på grund av narkotikabrott? Då kan det kännas som om hela världen rasar. Då är det skönt att få en advokat som är kunnig i narkotikabrott som kan hjälpa.

Lotta stod handfallen i köket och kunde inte tro vad hon just hört. Ett telefonsamtal hade informerat om att hennes son satt häktad för narkotikabrott. Hon blev som paralyserad för en stund, kunde inte ta in det ohyggliga, innan hon till slut ringde sin man Krister. De bestämde att träffas på polisstationen.

Tjugo minuter senare möttes hon av Krister som berättade att han kontaktat en kompis som var advokat. Richard, som advokaten hette, var redan inne hos sonen. Lotta och Krister skulle träffa honom så snart han avslutat samtalet.

Narkotikabrott vanligare än man tror

Sonen Anders hade berättat för advokaten att han först provat droger några gånger och att han sedan snabbt blivit beroende. Pengarna räckte inte till, och han började hjälpa langaren att leverera narkotika till eleverna på skolan.

Richard berättade att han var specialist på narkotikabrott och skulle vara med Anders och hans föräldrar i varje del av processen. Det innefattade samtal dem emellan, men han skulle även närvara vid förhör och eventuell rättegång samt vid införskaffande av material och andra praktiska detaljer.

Det kändes tryggt med en försvarsadvokat som stod på deras sida. Han skulle göra allt för att hitta förmildrande omständigheter som skulle hjälpa att mildra straffet. De kunde nu lugnt lämna över ansvaret och fokusera på att vara där för sin son. Läs mer om narkotikabrott på denna hemsida: https://www.narkotikabrott.nu

18 Jan 2022