OM AFFÄRSJURIDIK

JURIDISKA RÅD FÖR FÖRETAGARE

Så hittar du rätt i den lite krångliga entreprenadjuridiken

Behöver du hjälp med upphandling, planering eller upprättande av avtal? Låt en jurist ta hand om entreprenadjuridiken, så får du som byggmästare mer tid över till själva bygget.

En entreprenad innebär ofta mycket jobb och stora investeringar. Därför är det viktigt att du som står som ansvarig för entreprenaden har koll på vad som gäller rent juridiskt. Som tur är behöver du inte ha koll på allt detta själv. Vill du ha någon som står vid din sida om det skulle uppstå en tvist? Eller behöver du hjälp med upphandling, planering eller upprättande av avtal? En jurist som specialiserat sig på entreprenadjuridik kan biträda dig, och ditt företag, i alla typer av frågor som kan uppstå i samband med entreprenaden.

Praktiskt med juridisk hjälp redan från start

Under en entreprenad dyker det ofta upp frågor som rör finansiering, avtalsstruktur, skatter, försäkringar och upphandlingsform. Dessa frågor behöver oftast lösas så tidigt som möjligt i processen. Har du jobbat med entrepenad ett tag så vet du att det även krävs en del tillstånd. En jurist kan hjälpa dig med allt detta.

En jurist, specialiserad på entreprenadrätt, har dessutom bra koll på de standardavtal som finns inom svenska bygg-och anläggningsbranschen och kan därför vara till stor hjälp vid upphandling, avtalsskrivning och avtalsförhandlingar. Behöver du hjälp med ett avtal utöver det vanliga? Då kan det vara bra att känna till att det finns jurister som jobbar med att ta fram skräddarsydda avtal till specifika projekt. Hitta mer info om entreprenadjuridik på denna sida: entreprenadjuridikgöteborg.se

21 Feb 2021